Přihlásit

V ruské Čitě zavřeli školy, po městě běhá medvěd (tyden.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

21.10.2010

Život v zabajkalské Čitě se dnes po ránu zastavil kvůli divokému medvědovi, který se vydal do ulic města za potravou. Školní vyučování bylo zrušeno, radnice obyvatelstvu radí nevycházet.

Od konce léta podle ruských médií zastřelili ve městech na Sibiři a ruském Dálném východě už deset medvědů, kteří ohrožovali příbytky a životy lidí. Důvodem zvířecí troufalosti je prý slabá úroda ořechů a lesních plodů. Hlad medvědy zbavuje strachu z lidí a vyhání je z lesů do měst.

Policie v Čitě, kde žije přes 300 tisíc lidí, prohledává ulice a snaží se vetřelce najít, znehybnit a vrátit do tajgy. Půldruhého metru vysoké zvíře, které někteří z odvážnějších zachytili objektivy svých mobilních telefonů, může být podle místních lovců nebezpečné. Podle agentury Interfax je ale pátrání zatím bezvýsledné.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.