Přihlásit

Hejtmanství podpoří myslivce (Dobrý den s kurýrem)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zlín ský kraj

Krajští radní schválili příspěvek pro okresní myslivecké spolky v Uherském Hradišti, Kroměříži, Vsetíně a Zlíně na ozdravění spárkaté zvěře. Myslivci získají celkem 400 tisíc korun.
"Jednotlivé spolky nakoupí za přidělené dotace léčivou látku, kterou si následně odeberou majitelé honiteb. Koncem ledna 2011 ji pak přimísí do krmiva, aby tím zajistili preventivní léčbu srčí, jelení a daňčí zvěře. Podobně jako domácí zvířata je totiž také volně žijící zvěř ohrožena běžnými kožními parazity i parazity dýchacího a trávicího ústrojí," upřesnil mluvčí hejtmanství Milan Plesar.
Jako prevenci a předcházení zbytečnému úhynu těchto zvířat je potřebné zajistit plošnou aplikaci medikovaného krmiva. V případě, že by ošetření nebylo provedeno plošně, mohlo by hrozit nebezpečí šíření některých parazitárních onemocnění i na chovy domácích užitkových zvířat, zejména ovcí v podhorských oblastech.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.