Přihlásit

Je nejvyšší čas zjistit, kdy končí platnost zbrojního průkazu (Českobudějovický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jindřichohradecko
Ještě přibližně 30 zbrojních průkazů je na Jindřichohradecku třeba vyměnit do konce roku. Vzhledem k tomu, že se žádost o vydání nového zbrojního průkazu předkládá příslušnému útvaru policie nejméně dva měsíce před uplynutím doby platnosti toho dosavadního, držitelé, kteří tak neučiní, se vystavují finančnímu postihu. "Pokud držitel neodevzdá zbrojní průkaz do 10 pracovních dnů ode dne zániku platnosti u příslušného útvaru policie, poruší tak povinnost stanovenou ustanovením zákona o zbraních a dopustí se tak přestupku na úseku zbraní a střeliva," vysvětluje policejní mluvčí Hana Millerová.
Proto pracovníci oddělení služby pro zbraně a bezpečnostní materiál upozorňují na včasné prodloužení doby platnosti. Do konce roku 2011 je třeba prodloužit nejméně 1037 zbrojních průkazů. Jejich platnost je vyznačena na čelní straně dokladu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.