Přihlásit

Horní Dubenky děsí zvířecí sadista! (Jihlavské listy)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hrůzný nález děsí obyvatele Horních Dubenek na Jihlavsku. V autobusové čekárně našli odříznutou srnčí hlavu, nohy a vnitřnosti. Pytlákům však vinu nepřisuzují.

Horní Dubenky
"Šel jsem jako každé ráno na autobus, když jsem ucítil z čekárny smrad. Z toho, co jsem viděl, se mi zvedl žaludek. Bylo to nechutné," vrací se ke zhruba dva týdny staré záležitosti obyvatel Horních Dubenek.
Na zemi ležela odříznutá hlava, nohy a na podlahu čekárny někdo vyvrhl vnitřnosti ze srny. Lidé okamžitě zalarmovali policii. Místostarosta Vladimír Tomšík, který je zároveň i členem tamního mysliveckého spolku, podotýká, že takové jednání nemůže být rozhodně činem pytláka. "Mezi vnitřnostmi jsme našli i játra a srdce, což je pro znalého člověka pochoutka. Spíš je to někdo, kdo na sebe potřebuje upozornit," zmiňuje Tomšík. A stejného názoru je i jeho kolega ze sousedního mysliveckého spolku v Kalištích František Novák. "Dělá to prostě schválně," myslí si Novák.
Jihlavský psychiatr Miroslav Skačáni se domnívá, že jde o mladého člověka. "Podle mého se jedná o osobnost, která má vnitřní problémy, je nevyzrálá a své komplexy si léčí tímto způsobem. Asi jde o člověka s více povahovými úchylkami najednou," míní psychiatr. Nevylučuje, že se může jednat o pachatele s určitou dávkou sadismu, která ho může i sexuálně uspokojovat. "Vyloučit se to nedá," míní.
S podobnou situací se v Horních Dubenkách nesetkávají poprvé. Vandal v obci řádí už od roku 2008. Odříznutou hlavu nebo nohy od daňčího či srnčího našli na polních cestách a v čekárně už třikrát. "Teď to ale bylo poprvé, co někdo vyvrhl i vnitřnosti," kroutí nechápavě hlavou místostarosta Tomšík. Myslivci v Horních Dubenkách netuší, jestli šlo o zvíře z jejich honitby. "Nejde to zjistit. Můžeme jenom spekulovat," podotýká Tomšík.
Policie v této souvislosti zatím žádného podezřelého nemá. "Stále probíhá šetření. Zatím je tento čin kvalifikován jako přestupek, kdy pachateli hrozí finanční postih až do výše 30 tisíc korun. Je ale možné, že po ukončení vyšetřování dojde k překvalifikování a bude to bráno jako trestný čin," říká mluvčí krajské policie Martin Dušek.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.