Přihlásit

Zvěř cestu nepřešla (Týdeník Bruntálský region)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

RAZOVÁ, BÍLČIČE
Srnec a divočák, tak to jsou další dvě oběti nehod na silnicích v našem okrese, k nimž došlo v průběhu minulých dní.

Podvečerní jízdu mezi Razovou a Leskovcem si bude dlouho pamatovat řidič fabie, který tudy v úterý 28. prosince projížděl. Přímo před auto mu totiž vběhl srnec. Muž nestačil na tak krátkou vzdálenost zareagovat a zastavit. Do srnce narazil.
"Následkem nehody srnec na místě uhynul a byl předán zástupci mysliveckého sdružení," řekla Ivana Křištofová z bruntálské policie. Řidiče si hned policisté zkontrolovali, zda náhodou před jízdou nepil alkohol, dechová zkouška to ovšem nepotvrdila. "Na vozidle Fabia vznikla škoda ve výši okolo padesáti tisíc korun," informovala Ivana Křištofová.
O den později zase srazil řidič fordu nedaleko Bílčic divočáka. Krátce před sedmou hodinou mu ze silničního příkopu vyběhlo do cesty divoké prase. Tentokrát se o to zasloužil i zledovatělý povrch cesty a muž na kluzké silnici nedokázal zastavit. Ani v tomto případě se nepotvrdilo, že by nehodu způsobil alkohol u řidiče. "Na vozidle vznikla škoda ve výši přibližně deset tisíc korun. Uhynulou zvěř si na místě převzal hospodář mysliveckého sdružení," informovala Ivana Křištofová.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.