Přihlásit

Adepti myslivosti z Náchodska se mohou hlásit do kurzu (Náchodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Náchodsko
Každým rokem Okresní myslivecký spolek v Náchodě pořádá kurz o první lovecký lístek, kde mohou uchazeči získat vědomosti a praktické zkušenosti z široké oblasti myslivosti.
I v letošním roce 2011 je otevřen kurz pro nové adepti myslivosti.
"V současné době se mohou zájemci přihlásit do mysliveckého kurzu, přihlášku najdou na našich webových stránkách www.myslivost.cz /omsnachod nebo mohou přijít v úřední dny (pondělí 8-12 a 13-16, středa 8-12 a 13-16 hodin) do kanceláře Okresního mysliveckého spolku v Náchodě, ulice Krámská 731, kde si přihlášku vyplní," říká jednatelka OMS Náchod Eva Pavlíková, a dodává, že uzávěrka přihlášek je 19. ledna.
Začátek kurzu o první lovecký lístek začíná 22. ledna v Náchodě. Adepti myslivosti se učí správné myslivecké mluvě a tradicím, poznají myslivecké předpisy, naučí se zoologii zvěře, chovu a péči o zvěř,získají vědomosti o lovecké kynologii a samozřejmě se seznámí s lovectvím a zbraněmi, které se při lovu používají.
"Během roku získají praktické dovednosti a zkušenosti v některém myslivecké sdružení či honebním společenstvu na okrese Náchod a po roce praxe své znalosti zúročí při zkoušce o první lovecký lístek," vysvětluje Eva Pavlíková průběh cesty adepta myslivosti k loveckému lístku.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.