Přihlásit

Kurz pro myslivce na Bruntálsku (týdeník Bruntálský region)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zájemci o myslivost a milovníci přírody si své vědomosti mohou rozšířit na odborném kurzu. Pak mohou posílit stavovské řady myslivců.

Kurz myslivosti se v Bruntále rozběhne koncem ledna. Zájemci absolvují teoretickou přípravu ze sedmi skupin předmětů, absolvují výcvik v bezpečném zacházení se zbraní, a to jak brokovou, tak i kulovou, absolvují roční odbornou praxi v honitbě, zúčastní se kynologických a kulturních akcí a po roce skládají zkoušky.
Kurz pořádá Okresní myslivecký spolek Bruntál (www.omsbruntal.cz), kde se také zájemci dozvědí další podrobnosti a mohou si podat přihlášku. V rámci kurzu získají také například roční předplatné časopisu Myslivost a odbornou literaturu. Mimo to pořádá Okresní myslivecký spolek Bruntál také kurz pro myslivecké hospodáře, ten začne v dubnu. Kurz je určen těm zájemcům, kteří už myslivost provozují a chtějí si rozšířit své myslivecké vzdělání.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.