Přihlásit

Spor dvou myslivců bude zřejmě pokračovat u soudu (Chebský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost


Spor dvou mužů v lese na Ašsku, o kterém již Deník informoval, má pokračování. Šlo o to, že výcvikář dravých ptáků František Chrpa uvedl, že byl napaden hospodářem mysliveckého sdružení Halštrov Josefem Vladařem a jeho synem. Věc posuzovala přestupková komise v Aši, na místě ale byli také policisté.
Komise rozhodla o tom, že řízení proti Josefu Vladařovi zastaví, neboť se mu nepodařilo prokázat spáchání přestupku proti občanskému soužití. Ve vyjádření Josef Vladař naopak uvedl, že to byl on, kdo byl fyzicky napaden a bylo mu nadáváno. Františka Chrpu popsal jako problémového sokolníka v několika mysliveckých sdruženích.
"Z mysliveckého sdružení v Plesné byl vyloučen kvůli pomluvám a křivým nařčením a kvůli nedovolenému létání s dravci. V Úbočí mu sebrali povolenku k lovu," vyjmenoval Vladař. "Já nechápu, jak může dělat vedoucího sokolnického střediska v Chebu, když tak lže," rozhořčil se. Josef Vladař je přesvědčen, že sokolník na místě pytlačil.
František Chrpa se k poznámkám odmítl vyjádřit. "Já mám lékařskou zprávu. S rozhodnutím komise nejsem spokojen a dám celou věc k soudu. Vyjádřím se, až bude rozhodnuto," sdělil Deníku.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.