Přihlásit

Hodonínští myslivci vystaví své trofeje (Slovácko)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kyjov
Trofeje zvěře ulovené v sezoně 2010-2011, představí o nadcházejícím víkendu hodonínští myslivci. Po letech se přehlídka trofejí přesune z Hodonína do Kyjova.
Myslivci ohodnotili veškerou spárkatou zvěř, tedy jeleny, srnce, daňky, muflony, kňoury, lebky lišek a jezevců už začátkem ledna.
Výstava se každoročně koná po dva dny a každý z nich je určený jiným návštěvníkům.
"V pátek věnujeme výstavu vždy dětem z regionálních škol, kterých každoročně přijede na sedm set. Samozřejmě je budou členové mysliveckých sdružení provázet a o myslivosti jim povyprávějí," uvedl Mančík.
Oden později, tedy v sobotu dvanáctého března se pak dveře výstavy mysliveckých trofejí otevřou veřejnosti, a to od osmi do sedmnácti hodin.
V sobotu se mohou návštěvníci těšit na tradiční program, tedy košt vína, zvěřinové speciality nebo prodej mysliveckých doplňků. Také letos myslivci vyhlásili výtvarnou soutěž pro děti, Mé toulky za zvěří. Vyhodnocení a odměna v podobě nejkrásnějších obrázků se uskuteční právě během výstavy, jejíž součástí bude i ukázka výtvorů, které děti namalovaly.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.