Přihlásit

Adepti Hubertova cechu skládali střeleckou maturitu (Slovácký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Praktickou část myslivecké maturity završilo o uplynulé neděli na střelnici Okresního mysliveckého spolku Českomoravské myslivecké jednoty na Salaši 26 uchazečů. Ti před rokem absolvovali 66hodinový přípravný teoretický kurz z myslivosti a po něm roční praxi v mysliveckých sdruženích. Na salašské střelnici se adepti Hubertova cechu, mezi nimiž bylo sedm žen, nesešli v neděli poprvé. V průběhu přípravy se tam pod vedením zkušeného myslivce-cvičitele a správce salašské střelnice Františka Mošťka učili bezpečně zacházet se zbraněmi a střelivem. Uchazeči o první lovecký lístek z Uherskobrodska pak získávali střelecké ostruhy na myslivecké střelnici v Bojkovicích. Adeptka Barbora Pijáčková z Ostrožské Lhoty věří, že příští týden teoretickou část zkoušek zvládne.
"Myslivost mě baví. Chtěla bych jít ve šlépějích svého táty, který je myslivcem," svěřila se Pijáčková. Více v zítřejší příloze Slovácké noviny a ve fotogalerii www. slovackydenik.cz/ strelcisalas

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.