Přihlásit

Novou pěveckou soutěž pro děti Zelený slavík vyhlašuje Výstaviště v Lysé nad Labem (Nymburský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Lysá nad Labem
Českomoravská myslivecká jednota a Výstaviště Lysá nad Labem vyhlašují v rámci 16. Mezinárodní výstavy myslivosti, rybářství, včelařství a zahrádkářství dětskou pěveckou soutěž "Zelený slavík". Smyslem této soutěže je podporovat hudebnost dětí současně s jejich vztahem k přírodě. Zúčastnit se může každé dítě ve věku devět až třináct let (důležité je, aby uvedený věk nabylo v roce 2011) s trvalým nebo přechodným bydlištěm ve Středočeském kraji. Přihláška musí obsahovat jméno, příjmení, ročník narození, adresu, emailovou adresu pro další komunikaci, stručný popis dosavadních aktivit na poli zpěvu a krátké doporučení odborníka v této oblasti (sbormistr, učitel hudební školy a podobně).
Písemné přihlášky se posílají na adresu Výstaviště Lysá nad Labem, Masarykova 1727, 289 22 Lysá nad Labem, na obálku je třeba napsat "Zelený slavík". Uzávěrka přihlášek je 31. března.
Přihlášení účastníci soutěže budou mailem vyzváni k účasti na výběrovém kole, které proběhne 21. dubna na Výstavišti v Lysé nad Labem. Porotu budou tvořit její předseda Milan Klipec, vedoucí dětského souboru Paprsek z Mladé Boleslavi, a odborně fundovaní zástupci spolupořadatelů soutěže.
Každý účastník výběru si připraví minimálně jednu písničku se vztahem k přírodě. Porota vybere pro finále podle kvality přihlášených šest až deset dětí. Každé z nich si zvolí po dohodě s porotou jednu písničku s tematikou přírody, přičemž hudební žánr nerozhoduje.
Finále se uskuteční ve čtvrtek 19. května 2011 v rámci doprovodného programu Dnu Středočeského kraje a Dnu dětí při mezinárodní výstavě Natura Viva 2011 na Výstavišti v Lysé nad Labem, a to od 13 hodin.
Při finálovém koncertu doprovodí dětské interprety živě profesionální orchestr.
Pořadí určí porota, která bude pracovat v obdobném složení jako při výběru (předsedou bude opět Milan Klipec) a vyhlásí tři nejlepší interprety.
Přítomné publikum svým hlasováním rozhodne o nositeli ceny publika.
Všichni účastníci finále budou odměněni věcnými cenami.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.