Přihlásit

Zapomeňte na Madlu a Ťapa, věřte myslivcům (Mladfá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zápisník
Byla to před čtyřmi roky pro myslivce ostuda.
Ne, nemluvím o tom, jak jeden z nich mířil na divočáka a omylem zasáhl kolegu. Mluvím o večerníčku Madla a Ťap o fence a rysím mláděti.
V jednom díle na zvířátka dvakrát vystřelil muž v zeleném kabátě. Pytlák, řekl si každý soudný člověk. Jen Českomoravská myslivecká jednota protestovala, že je to útok na všechny lesníky a myslivce, navíc nesmysl, protože je nepřípustné, aby myslivec střílel na loveckého psa a ještě k tomu na rysa.
Byl to tenhle moment, proč veřejnost začala vidět myslivce v tom nejhorším světle? A proč se v médiích píše častěji o tom, jak došlo při honu k neštěstí, než o tom, jak myslivci přikrmují v zimě zvěř?
Středočeský kraj teď ladí jinou notu. Ukazuje lesníky jako uvážlivé správce obor, tak bohatých na zvěř, že je možné povolit její regulovaný odstřel.
A chce se postarat o to, aby z toho profit měli i místní podnikatelé v kraji. Má to ale háček: žádný z lesníků a myslivců, s nimiž jsem včera mluvila, o této propagaci nevěděl. Nenechal tedy kraj ty krásné propagační brožurky lovcům pro jistotu rovnou v lese?


Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.