Přihlásit

Výstava trofejí má letos ambici přilákat nejméně tisíc diváků (Písecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pořadatelé k 45. ročníku vydali poprvé brožurku s důležitými informacemi o exponátech

Písek
Téměř šest set trofejí mohou vidět návštěvníci 45. výstavy trofejí, která se od včerejška do 1. května koná v budově školní jídelny v areálu píseckých lesnických škol.
"Letos je výstava ještě více zaměřena na laickou veřejnost. Nejen proto, že jsou to vlastně čtyři výstavy dohromady, lidé tu mohou vidět jak trofeje, tak i vycpaniny, obrazy s přírodní tematikou a fotografie zvířat od Libora Šejny, ale i proto, že jsme letos poprvé vydali brožurku s důležitými informacemi o výstavě a jednotlivých trofejích," uvedl David Schwedt z odboru životního prostředí Městského úřadu v Písku.
Každá trofej má u sebe kolečko, které má zelenou, modrou nebo červenou barvu. Podle něj i laik pozná, zda myslivci odstřelili zvíře dobře nebo s tím měli ještě počkat. Zelená značí chovatelsky správný odstřel, modrá nerozhodnost odborné poroty, která trofeje hodnotí, a červená nesprávný odstřel. "Faktorů, podle nichž se kvalita odstřelu posuzuje, je několik. Špatný odstřel je třeba ten, když myslivec odloví mladého srnce s kvalitním parožím, který mohl ještě svoji genetickou informaci šířit dál," doplnil Schwedt.
Letos mají organizátoři jeden cíl. "Chtěli bychom, aby na výstavu přišlo nejméně tisíc lidí, kteří se zapíší do návštěvní knihy. V minulém roce tu pravděpodobně bylo více než tisíc návštěvníků, ne všichni se ale podepsali. Proto jsme také letos výstavu prodloužili o pět dní až do 1. května," uvedl Schwedt.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.