Přihlásit

V Dolní Radechové se konalo místní kolo Zlaté srnčí trofeje (Náchodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V sobotu 23. dubna 2011 se konalo v obci Dolní Radechová v pořadí již druhé místní kolo ZST. Za krásného slunečního počasí si 11 zúčastněných dětí mohlo ověřit svoje znalosti z oblasti z poznávání naší zvěře, rostlinastromů.
Zúčastnily se děti jak kategorie A (1.-5. tř.) tak i poprvé kategorie B (6.-9. tř).
Teoretická část soutěže v podobě náročného testu proběhla v prostorách Obecního úřadu v Dolní Radechové. Poté se děti vydaly na praktickou část této soutěže a to na poznávací stezku dlouhou cca l km, která vedla lesem "Celbova Dolu". Na trase měli účastníci soutěže plnit různé úkoly v poznávání zvěře, jejich stop, rostlin, stromů, loveckých plemen psů atd.
Nechyběla ani střelba ze vzduchovky, kde si mohlyděti vyzkoušet své střelecké dovednosti na terč divočáka. Po úspěšně absolvované stezce následovalo zasloužené občerstvení. Mezitím organizátoři provedli vyhodnocení teoretické a praktické části soutěže. Následoval společný odchod zpátky do prostor obecního úřadu, kde proběhl závěr celé soutěže s předáním diplomů a medailí těm nejúspěšnějším. V celkovém vyhodnocení soutěže se v pořadí první až třetí místo umístily v kategorii A Zuzana Vlasáková, Tomáš Chmelík, Vendula Chrásková, v kategorii B Tereza Vlasáková, Jiří Škoda, MarieŠkrabková.
I když ostatní děti nedosáhly potřebným počtem bodů k získání diplomu a medaile, přesto prokázaly výborné znalosti a dokázaly tak, že mají o přírodu zájem.
V měsíci červnu nás čeká okresní kolo ZST ve Slatině nad Zdobnicí, tak budeme dětem přát, aby se i tam jim zadařilo. Náš kroužek se už rozrostl na 14 dětí, což svědčí o tom, že děti mají o přírodu a vše co k ní patří zájem. Chtěli bychom s manželem touto cestou poděkovat všem, kteří nám s toutou akcí vypomohli a zejména pak starostovi obce Michelovi za poskytnutí zázemí na obecním úřadě a sponzorský dar.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.