Přihlásit

Myslivci uklízeli odpad v okolí Nového Bydžova (Hradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nový Bydžov
Tak jako každý rok se členové Mysliveckého sdružení Nový Bydžov-Vrše sešli začátkem měsíce dubna, aby po zimě uklidili odpadky v naší honitbě.
Brigádnickou akci provádíme v tomto jarním období již řadu let. Snažíme se tím přispět ke zkvalitnění životních podmínek pro všechny volně žijící druhy zvěře a všem návštěvníkům Novobydžovska chceme zpříjemnit pobyt v přírodě pohledem na přírodu bez odpadků.
Po dohodě nám město vyčlenilo potřebné kontejnery, kam jsme odpad a vše, co do přírody nepatří, sváželi automobily a vlastním traktorem. Po dlouhých letech, kdy byl stav velmi neutěšený a naše práce nám mnohdy připadala úplně zbytečná, musím konstatovat, že došlo k znatelnému zlepšení, a to zejména v lokalitě Zábědov, Vysočany a Sloupno.
Věřím, že změna k lepšímu není dána tím, že všichni členové sdružení a zejména myslivecká stráž věnují kontrole honitby neustálou péči, ale že všichni občané pochopili, jak se mají k přírodě chovat. Jsem přesvědčen, že si přírodu v okolí našeho města nebudou plést s popelnicí a znečišťovat ji různým domovním odpadem.
Naše myslivecké sdružení již mnoho let usiluje o návrat některých druhů zvěře do volné přírody. Máme vytvořen projekt, který krok po kroku realizujeme, vytváříme nové biotopy a stávající zvěři se snažíme vytvořit za přispění nemalých finančních prostředků kvalitní podmínky pro její život.
Takovéto akce budeme i nadále uskutečňovat a podporovat. Rozhodně je to cesta správným směrem, jak udržet čistou přírodu pro volně žijící druhy zvěře.
Proto také můžete v přírodě okolo našeho města spatřit mnoho druhů volně žijící zvěře včetně těch, které v mnohých částech naší země jsou již minulostí.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.