Přihlásit

Sokolníci ovládnou Horní hrad (Karlovarský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Horní hrad
Zajímavý Den sokolnictví a lovectví se bude konat v sobotu 14. května od 10.00 do 17.00 na Horním hradě. Akce se tradičně těší přízni velkých i malých návštěvníků, a proto i letos je připraveno setkání s opeřenci ze záchranné stanice dravců a sov Merlin.
"Uvidíte celou řadu dravců a sov rozmístěných po celém hradě, letové ukázky s přednáškami, budete mít možnost podržet si dravce na ruce, připraveny jsou hry a soutěže pro děti i dospělé, lukostřelba, lovečtí psi, kuna, expozice sokolnických potřeb, pohromadě pro vás bude vše, co je jinde jen těžko možné spatřit a zažít! Úvod bude patřit přednášce s praktickými ukázkami o historii lovectví a sokolnictví, historických loveckých metodách - kopí, prak, luk, kuše, smyčky, lep, dravý pták a sokolnictví, lovecký pes až po nástup střelných zbraní a zánik starých metod. Připravena je i velká hra pro děti s mnoha zastávkami a úkoly.
Při vstupu dostane každé dítě Listinu adepta královského sokolníka," lákají organizátoři.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.