Přihlásit

Statek Daškových bude patřit Farmářským slavnostem (Náchodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Slavětín nad Metují
Máte rádi přírodu a zvířata, dáváte přednost kvalitním domácím potravinám a rádi byste strávili příjemný den plný zábavy na farmě? Vezměte své děti a navštivte zítra Slavětín nad Metují v okrese Náchod.
Na malebném statku rodiny Daškových totiž vypuknou Farmářské slavnosti. Návštěvníky čeká jelení farma, klokan, kulturní program, aktivity pro děti či dobroty od místních farmářů. Svou účast potvrdil také Ministr zemědělství Ivan Fuksa.
Zábavný den nejen pro rodiny s dětmi se uskuteční na statku a v areálu zdejšího penzionu Na Radosti a potrvá od 10 do 16 hodin.
Návštěvníky čeká opravdu pestrý program. Děti se mohou těšit na farmářskou stezku, během níž budou řešit různé kvízy či poznávat jarní bylinky. Nebude chybět archeologická vesnička, spousta hraček nebo tvůrčí dílny. "V dílnách si děti ozdobí skleničku s čerstvou jahodovou marmeládou, vyrobí si kytičku z krepového papíru, namíchají si letní limonádu nebo si naplní pytlíček léčivou rostlinou ostropestřecem," prozradila Helena Neumannová z pořádající společnosti Park Tři Věže.

Zaujme jelení stádo i klokan
Velkou kuriozitou bude pro návštěvníky vyhlídka na zdejší jelení stádo, které v současnosti čítá více než dvě stě zvířat. Děti si budou moci prohlédnout, kromě běžných domácích zvířat, také místního klokana.
Celá rodina si pak zabubnuje se šamanem, zatančí zumbu či se pobaví s místními folklórními soubory. Ty přijedou z Nového Města nad Metují a z Mistrovic.

Ovčí sýry, biomléko, medovina...
Na své si však přijdou i milovníci dobrého jídla a pití. Návštěvníci se mohou těšit na stánky farmářů z okolí, od kterých budou moci ochutnat místní speciality nebo si je zakoupit s sebou domů. Nebudou chybět zvěřinové klobásy, biomléko, ovčí sýry, med a medovina, trdelník, výrobky z keramiky či proutěné košíky. Vstupné na slavnosti je pro všechny zdarma.
Farmářské slavnosti pořádá společnost Park Tři Věže ve spolupráci s Asociací soukromého zemědělství ČR a s podporou Ministerstva zemědělství.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.