Přihlásit

U Svojnic se letos poprvé norovalo (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Strunkovice
V neděli 19. června 2011 za neaprílového počasí kynologická komise Okresního mysliveckého spolku Prachatice za spolupráce s Mysliveckým sdružením Strunkovice nad Blanicí uspořádala u Svojnic u umělé nory bezkontaktní norování malých plemen loveckých psů. Jako hlavní rozhodčí byl delegován zkušený František Hrůza a jako rozhodčí člen kynologické komise Pavel Friedek a vypomohl i dlouholetý kynolog Tomáš Műgel. Jako veterinární dozor byl přítomen Pravdomil Hovorka z Prachatic.
Kynologickou akci zahájil předseda kynologické komise František Hodina a poté za MS Strunkovice nad Blanicí vystoupil ředitel zkoušek a myslivecký hospodář František Šnajdr.
Poté si již vše organizoval vrchní rozhodčí. Na zahájení a na konec kynologické akce slavnostní fanfáry opět zatroubil Theodor Pártl.
Ke zkouškám se přihlásilo rekordních 24 psovodů se svými psy, z toho 15 jezevčíků, 8 jagdteriérů a 1 borderteriér. Při závěrečném hodnocení bylo vyhlášeno, že všech 24 pejsků obstálo, z toho 18 s plným počtem bodů 84. Na prvém místě se umístila vůdkyně Jana Maršálková s jezevčicí Cornelia z Javorové aleje, neboť stanovenou trasu jezevčice překonala za 11 vteřin. Výměnu lišek a celkovou práci s nimi zajišťovali normistři Jaroslav Augsberger a Josef Krump. Během akce bylo paní Friedkovou opět podáváno kvalitní a rychlé občerstvení. Vítěz obdržel pohár a knihu s věnováním Okresního mysliveckého spolku Prachatice. Všem, kteří se na hladkém průběhu zkoušek podíleli a vydrželi nepřízeň počasí, patří poděkování. Docílené výsledky byly velmi dobré a jako pravidelně potvrzovaly kvalitní a bezchybné nácviky pod dohledem Pavla Friedka.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.