Přihlásit

V Lechoticích se střílelo po pětatřicáté (Kroměřížský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Úctyhodný pětatřicátý ročník závodů ve střelbě na asfaltové terče se konal v sobotu v Lechoticích. Zúčastnilo se jich 71 střelců z celé republiky. Soutěžící přijeli až z Aše.
Na tamní střelnici se ráno sešlo jednasedmdesát závodníků, a to doslova ze všech koutů republiky. "Máme tu závodníky třeba až z Aše," pochvaloval si za organizátory Pavel Pospíšil, který plnil zodpovědnou funkci hlavního rozhodčího.
Všichni střelci si přišli na své. Ti nejmladší si vyzkoušeli trefit terč ze vzduchovky, dospělí závodili na baterii či loveckém kole a svou samostatnou soutěž mělo i dvanáct veteránů. "Podařilo se nám sehnat šedesát cen v celkové hodnotě padesát tisíc korun, téměř nikdo tedy neodejde s prázdnou," podotkl během výroční akce Pospíšil.
Ten, kdo nestřílel, si užil krásné prostředí, ale hlavně speciality z divočiny. Na denním menu byl guláš, svíčková či pečený divočák.
Mezi těmi, kteří napjatě sledovali střelby, byl také lechotický starosta Petr Maňásek. Na otázku, zda i on je nadšeným střelcem, odpověděl, že je spíše pacifista. "Starosta nemůže být divočák, protože by se mu rozhádala celá dědina," prohlásil se smíchem v žertu starosta.
Vášnivého střelce v sobě ale nezapřel Pavel Kučera ze sousedních Mysločovic. "Střílím už deset let," spočítal jednatřicetiletý muž a dodal, že k této zálibě ho přivedl jeho tatínek. "Byl myslivec a věnoval se sportovní střelbě. Já jsem ho při ní doprovázel a nadšení mi zůstalo," popsal Kučera, který během soutěže předvedl velmi dobré výsledky a v baterii nakonec skončil celkově třetí.
A jeho největší životní úlovek coby myslivce? "Byl to jelen osmerák," pochlubil se hrdý střelec. Ulovil ho prý na Doupově u Karlových Varů a bude na to vzpomínat celý život. Co se týká vítězů, na loveckém kole byl nakonec nejlepší Lubomír Chytílek. Na baterii se na prvním místě umístil pro změnu Jindřich Paroubek a v závodu veteránů předvedl nejlepší střelecké umění Josef Zavadil.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.