Přihlásit

V pondělí se na Šumavě stopuje medvěd (Klatovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Šumava
Dvě zajímavé akce připravil na počátek týdne Národní park Šumava (NPŠ). Můžete se vydat po stopách medvěda či se učit přežít v přírodě.
V pondělí 4. 7. se uskuteční vycházka s doprovodem po části "Medvědí stezky". "Vydáme se po stopách dávné i novější historie tohoto kraje. Účastníky seznámíme s původem skalních útvarů, které cestou potkají, dále pak s geologií Šumavy všeobecně, lesy v Národním parku Šumava, zonací a návštěvním řádem NP Šumava. Návštěvníci se také dozví informace nejen o zdejší fauně, ale také o výskytu velkých šelem v celé ČR. V neposlední řadě budeme hovořit o historií Schwarzenberského plavebního kanálu, u něhož doprovod končí," řekla Veronika Hričovská, která bude návštěvníky na této vycházce doprovázet.
Akce se bude během letní sezony konat třikrát - 4. 7., 28. 7. a 23. 8. - začátek je vždy v 10.20 hodin u zastávky Ovesná, předpokládaný konec je ve 14 hodin v osadě Jelení, trasa je dlouhá cca 7 km.
V pondělí se také mohou návštěvníci NPŠ naučit, jak přežít v přírodě. Přednášející Karel Ešner si pro přítomné připravil řadu zajímavých informací a ukázek, jak si poradit v případě nouze za pomoci přírodních materiálů. "Účastníci mají možnost dozvědět se například jaké bylinky mohou jíst, aby zahnali hlad, nebo které jsou dobré pro léčení a jak si s první pomocí poradí. Dále uvidí například výrobu lana z lýka, nebo stavbu nouzového přístřešku. Návštěvníkům také poradím, jak se mají pro pobyt v přírodě správně oblékat," sdělil Ešner.
Po tříhodinovém programu, který se uskuteční od 14 hodin u Rechlí u Modravy, budou také přítomní umět rozdělat v nouzi oheň, nalézt pitnou vodu i správný směr bez GPS.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.