Přihlásit

Zkoušky ohařů v Horním Němčí (Slovácké noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Desítka ohařů z celého regionu si uplynulou sobotu v Horním Němčí v doprovodu svých majitelů prověřovala schopnosti účastnit se lovu a být při něm myslivcovým platným pomocníkem. Na lesní zkoušky, které se uskutečnily v honitbě mysliveckého sdružení Lesná Horní Němčí, bylo přihlášeno dvanáct ohařů v zastoupení mnoha plemen. Absolvovalo je však jen deset vůdců se svými svěřenci, z nichž neuspěl pouze jediný. "Je potěšující, že se vítězem stal český fousek, což je naše národní plemeno, Hard ze Šimárníku s vůdcem Zbyňkem Hasmandou z Polešovic," uvedl předseda okresní kynologické komise Josef Tinka. Další pozice podle Tinky obsadili svěřenci Antonína Straňáka z Vések a Miroslava Sádloně z Veselí nad Moravou. "Zkoušky byly ze strany myslivců z Horního Němčí připraveny na vysoké úrovni, tak jako vždy. Do budoucna chceme v tomto MS pořádat zkoušky i s mezinárodní účastí," poznamenal Tinka.
U lesních zkoušek jde o prověrku lovecké upotřebitelnosti psů na doslech při lovu spárkaté zvěře a o prověrku schopností při vyhledávání a přinášení škodné a drobné zvěře.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.