Přihlásit

IX. Myslivecké slavnosti v Mikulově zpestřili trubači z Německa (/Teplický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Program i přes nepřízeň počasí proběhl celý, řekl za MS Vápenice Stanislav Němec

Lovecká hudba, sokolníci s dravci a třeba i zpěvačka Heidi Janků, to vše jste mohli vidět v sobotu v Mikulově v Krušných horách.
Konala se tam tradiční Myslivecká slavnost k poctě patrona sv. Huberta, setkání myslivců a přátel krušnohorské přírody.
Letos šlo v pořadí již o devátý ročník. A i když počasí nebylo příliš vlídné, sešel se v Mikulově poměrně slušný počet lidí. Setkání, které zorganizovalo místní myslivecké sdružení Vápenice, odstartoval koncert lesních rohů v kostele. "Vystoupili i trubači z Německa," řekl za MS Vápenice Stanislav Němec.
Průvodem se poté návštěvníci přesunuli v Mikulově pod sjezdovku, kde program pokračoval. Zpestřením letošního osmého ročníku bylo vystoupení populární zpěvačky a moderátorky Heidi Janků. Ta zazpívala i svoji veleúspěšnou píseň Když se načančám, když se načančám...
Poutavé bylo také vystoupení sokolníků. "Program i přes nepřízeň počasí proběhl celý. Zábava končila zhruba v jednu hodinu v noci. Myslím, že se všichni dobře bavili."
Setkání v Mikulově si získalo tradici na srpnové dny. Ato i přes skutečnost, že myslivci si svátek svého patrona připomínají až 3. listopadu. "Za rok nás čeká desátý ročník. Budou to kulatiny. Chtěli bychom je pojmout slavnostněji, ale uvidíme jak se podaří zajistit finance," dodal za MS Vápenice Stanislav Němec.
Pořadatelem slavností byla Myslivecká společnost Vápenice, která působí ve stejnojmenné honitbě Vápenice na hřebenech Krušných hor v oblasti Pramenáče,Vápenice a Jedlovky.
Společnost má sedm členů, kteří se v roce 2003 kdy jim bylo postoupeno právo výkonu myslivosti v honitbě Vápenice rozhodli přispět konáním mysliveckých slavností k přiblížení kulturních a mysliveckých tradic české myslivosti širší veřejnosti.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.