Přihlásit

Střelci z OMS Strakonice na domácí půdě vystříleli zlato (Strakonický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Loňského roku se na podnět Lenky Jonášové, předsedkyně střelecké komise Okresního mysliveckého spolku České Budějovice, sešli zástupci střeleckých komisí všech okresních mysliveckých spolků z Jihočeského kraje, aby projednali obnovení střeleckých závodů mezi jednotlivými okresními mysliveckými spolky. Myšlenka se zdařila a vznikla soutěž Jihočeský pohár ČMMJ v brokové střelbě družstev a jednotlivců. Do soutěže se započítávají výsledky ze čtyř závodů. Družstva mohou být 3-5 členná a na každém závodě se do celkového hodnocení Jihočeského poháru ČMMJ započítávají pro družstvo tři nejlepší výsledky.
Druhý závod se konal v rámci "Memoriálu B. Hyneše" dne 27. srpna 2011 na střelnici střeleckého klubu ve Skočicích na okrese Strakonice. Memoriálu B. Hyneše se zúčastnilo 22 střelců a střílelo se lovecké kolo 2 x 20 terčů plus finále šesti nejlepších střelců. Vítězem v soutěži jednotlivců se stal Vojtěch Valenta, na druhém místě se umístil Ladislav Švehla a třetí příčku obsadil Luděk Troup.
Vítězství v družstvech si vystřílelo družstvo OMS Strakonice, které tentokrát reprezentovali Jan Musel, Václav Koubek, Vojtěch Valenta, Ladislav Kovařík a Stanislav Petrášek. Na druhém místě bylo družstvo OMS Písek, které zastupovali Václav Vazač, Bedřich Jonáš, Ladislav Švehla, Václav Kučera a Milan Šachl. Třetí místo obsadilo družstvo OMS J. Hradec se střelci Miroslavem Kosem, Lubomírem Svobodou st., Lubomírem Svobodou ml. a Janem Bláhou.
Průběžné výsledky Jihočeského poháru ČMMJ po druhém závodě jsou následující. V jednotlivcích je na prvním místě Miroslav Kos, na druhém Luděk Troup a na třetím Ladislav Kovařík. Ve družstvech vede družstvo OMS Strakonice, druhé místo patří OMS J. Hradec a na třetím místě je družstvo OMS Písek. Na dalších místech jsou OMS Prachatice, České Budějovice a Český Krumlov. Jediný OMS Tábor do soutěže své družstvo nepostavil.
Závod probíhal za příznivého počasí, nikdo netrpěl hlady ani žízní a atmosféra byla vynikající. Hlavní rozhodčí a předseda střelecké komise OMS Strakonice Jiří Lešák při závěrečné řeči neopomněl poděkovat všem za účast, za bezpečné zacházení se zbraní a za sportovní chování. Rovněž poděkoval sponzorům za věcné ceny, které do závodu věnovali.
Krásný putovní pohár pro nejlepší družstvo Jihočeského poháru ČMMJ za rok 2011 můžete spatřit na třetím závodě 10. září na Korkusově Huti, kde pořadatelem je OMS Prachatice.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.