Přihlásit

V USA po smrtelných útocích chytli grizzlyho (denik.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Washington
Správci amerického Yellowstonského národního parku chytli medvěda grizzly nedaleko místa, kde zvíře tohoto druhu nedávno zabilo devětapadesátiletého turistu. Podle mluvčího parku ale není jisté, zda je chycená šelma skutečně tou, která minulý týden útočila.

Mrtvého objevili náhodně turisté minulý týden asi pět kilometrů od jedné z hlavních stezek. Muž byl identifikován v pondělí. Pitva ukázala, že muž podlehl těžkým zraněním způsobeným útokem medvěda. Byl to druhý smrtelný útok od července, kdy sedmapadesátiletého muže zabila medvědice s mláďaty.

Zvíře, které pracovníci parku nedaleko místa útoku v pátek lapili, byl samec grizzlyho starý asi 25 let a vážící 190 kilogramů. Podle mluvčího parku Ala Nashe správci vzali vzorek srsti a zvíře pustili zpět do přírody.

Pokud genetická analýza i další důkazy ukážou, že jde o stejného medvěda, který má na svědomí smrt devětapadesátiletého turisty, správa parku grizzlyho vystopuje a usmrtí, řekl mluvčí.

V Yellowstonském parku a okolí, kam loni přijelo 3,6 milionu návštěvníků, žije podle odhadů nejméně 600, ale možná i přes 1000 medvědů grizzly.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.