Přihlásit

Za týden můžete vyrazit po stopách zvěře (Náchodfský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Svezte se v sobotu 26. listopadu do přírody Adršpašsko-teplických skal a okolí Teplic n. M.
Správa CHKO Broumovsko ve spolupráci s Centrem rozvoje Česká Skalice a Mysliveckým sdružením SKÁLY zve veřejnost na exkurzi zaměřenou na myslivost, ochranu přírody a poznávání stop zvěře.
Jedná se o poslední z cyklu akcí pro veřejnost připravenou k 20. výročí vyhlášení Chráněné krajinné oblasti Broumovsko. Uvidíte místa, kde žije vydra, naučíte se číst stopy velkých savců na migračních trasách v blízkosti Adršpašsko-teplických skal. Dozvíte se zajímavosti o životě jelenů, divokých prasat, drobných i velkých šelem i ostatních druhů zvěře naší přírody se spoustou praktických ukázek. Poznáte práci myslivců a ochránců přírody.
Výletní autobus vyjíždí v 8.00 z České Skalice a nastoupit do něj můžete dále v Náchodě, Hronově a Polici.
Exkurze začíná krátkou pochůzkou podél řeky Metuje u Dědova. Po přesunu autobusem do Teplic nad Metují se vydáme při okraji národní přírodní rezervace Adršpašsko-teplické skály na Jiráskovy Skály (Bischofstein). Pěšky zpět do Teplic nad Metují. Během dne ujdeme necelých 10 km hlavně po polních a lesních cestách. Autobus se vrací zpět po stejné trase, návrat do České Skalice okolo 18 hodin.
Exkurze se koná v rámci projektu "Stezky za poznáním - šetrný produkt podporující rozvoj venkovské turistiky". Podrobné informace zjistíte na Správě CHKO Broumovsko nebo v Centru rozvoje Česká Skalice, kde si účast můžete zarezervovat v Regionálním informačním centru na telefonu 491 453 870. Z důvodu omezené kapacity vám doporučujeme provést rezervaci včas.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.