Přihlásit

Myslivec se zranil při lovu černé zvěře (Moravskoslezský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

K nehodě, která mohla stát myslivce život, došlo při honu v lesním terénu obce Nová Pláň poblíž přehrady Slezská Harta na Bruntálsku.

Hon v Nové Pláni skončil v neděli v odpoledních hodinách předčasně kvůli zranění pro muže důchodového věku. Myslivec sice nepřišel o život, má však prostřelenou nohu v oblasti stehna. Zranění si vyžádalo ošetření záchranářů, i následný transport do nemocnice. "Šestašedesátiletý muž utrpěl zranění při organizovaném honu. Záchranáři zjistili, že se jedná o střelné zranění dolní končetiny," potvrdil mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl. Ikdyž byl muž v okamžiku příjezdu záchranářů při vědomí, byl bezprostředně v ohrožení života. "Jevil známky podchlazení a rozvíjejícího se šokového stavu," uvedl mluvčí Humpl. Zasahující lékař postiženého uvedl do umělého spánku, zajistil jeho dýchací cesty, umělou plicní ventilaci a podal nezbytné léky. Myslivec byl po prvotním ošetření v terénu transportován vrtulníkem Letecké záchranné služby do ostravské fakultní nemocnice.
Případem se zabývají bruntálští policisté, kteří nejprve všechny účastníky honu podrobili dechové zkoušce na alkohol. Zkouška potvrdila, že žádný z lovců v těle alkohol během akce neměl. "Kriminalisté nyní případ intenzivně šetří a prověřují několik verzí, jak mohlo ke zranění dojít. Prozatím nám nedovolil zdravotní stav muže vyslechnout," řekla mluvčí bruntálských policistů Pavla Tušková.
Podle zjištění Deníku pracují kriminalisté se dvěma vyšetřovacími verzemi. Podle té první se zranil myslivec sám kvůli špatné manipulaci se svou zbraní. Druhá verze počítá s domněnkou, že muže zranil někdo další.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.