Přihlásit

V lese na Tachovsku viseli na stromech upytlačení jeleni (Plzeňský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Butov
Pytláci řádili v okolí Butova na Tachovsku. Zatím neznámý pachatel tu skolil čtyři kusy lesní zvěře. Případ se stal v noci na pondělí, policie o něm však informovala až nyní. "Šlo o dva jeleny sika, dále jednu laň a jednoho koloucha jelena siky," upřesnila tachovská policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.
Pachatel zřejmě nebyl žádný amatér. Ulovenou zvěř totiž v lese odborně vyvrhl, oddělil spodní i horní část běhů a oddělil i hlavy. "Zvěřinu pak zavěsil na stromy tak, aby nedošlo k jejímu zapaření nebo poškození predátory," dodala Jiroušková. Pro upytlačené kusy se zřejmě chtěl vrátit.
"To je lumpárna. Je doba hájení, schválně stanovená proto, že laně už v sobě nosí poměrně velký plod," zlobí se předseda myslivecké rady při Okresním mysliveckém spolku Tachov Josef Červinka. Podle něj pachatelem nemohl být myslivec. "Ti jsou vychováváni tak, aby se o zvěř starali. V tomto období ji přikrmují, hlídají, ale že by šel někdo v době hájení lovit, to určitě ne. Každý myslivec dobře ví, že se laň připravuje na porod," říká předseda.
Pytlák způsobil mysliveckému sdružení škodu přesahující 98 tisíc korun. Policie po něm pátrá. Bude­li dopaden, hrozí mu trest odnětí svobody od půl roku do pěti let.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.