Přihlásit

Myslivci varují před neodborným přikrmováním zvěře (ČRo Ostrava)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Petr HRČKA, moderátor
Stanislav JANALÍK, moderátor
moderátor
--------------------
Myslivci v našem kraji varují před neodborným přikrmováním lesní zvěře. Mnozí lidé jí totiž během mrazivých dnů chtějí přilepšit, a tak nosí ke krmelcům například různé zbytky jídel. Taková potrava je ale může dokonce ohrozit na životě. Nimrodi se na zimní období připravují a zvěř dokrmují například zrním nebo jablky. Veřejnost může také pomoci, říká myslivecký hospodář z Havířova Jiří Mokrý. Ale nejlépe až po poradě s odborníky. Vhodné jsou například dobře uskladněné kaštany nebo suché pečivo.

Jiří MOKRÝ, myslivecký hospodář z Havířova
--------------------
V podstatě lidé do toho lesa by neměli nosit vůbec nic, protože nemají přehled, co ta zvěř potřebuje. Lidé tam nosí převážně přebytky, co jsou z domácností, různé nudle, různé brambory, knedlíky, případně když to je kolem Vánoc nebo po Vánocích, tak nějaké sladkosti. Takže to je naprosto nevhodné.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.