Přihlásit

Lesní zvěř způsobila hned dvě dopravní nehody (Plzeňský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Sokolovsko – Včera se staly hned tři dopravní nehody najednou. V případě prvním došlo ke střetu osobního vozidla se srnkou u Královského Poříčí. „Srnka vběhla řidiči do silnice. Střetu se bohužel už nedalo zabránit, srážku s vozem nepřežila. Tato srážka se však obešla bez zranění osob a škoda na tomto vozidle je minimální,” konstatovala tisková mluvčí sokolovských policistů Kateřina Böhmová.

Další případ, kdy srnka vběhla do cesty jinému automobilu, se stal u Horního Slavkova. „Jako v prvním případě se nehodě nedalo zabránit,” řekla Böhmová. Na zmíněná místa přijel myslivec, který si lesní zvěř odvezl. „Při třetí nehodě včerejšího dne došlo ke střetu s pevnou překážkou, svodidly,” sdělila Böhmová.

K nárazu došlo tak, že se řidič vozidla Audi u obce Lazy na Sokolovsku vyhýbal srnce.

„Muž se rozjel po vyjetí ze svodidel vpřed a po několika metrech sjel mimo pozemní komunikaci,” doplnila tisková mluvčí. Policisté vyloučili dechovou zkouškou u řidiče alkohol. Nedošlo k žádnému zranění. Předběžně vyčíslená škoda na tomto vozidle se pohybuje kolem devadesáti tisíc korun. Policisté proto řidiče upozorňují, aby dbali zvýšené opatrnosti v úsecích, kde může přes silnici, z jednoho lesa do druhého, volně přebíhat lesní zvěř. Vpřípadě, že ji poblíž silnice uvidíte, zbystřete. Je tu totiž největší pravděpodobnost, že se bude nacházet ve větším počtu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.