Přihlásit

Děti se připravují na Zlatou srnčí trofej (Přerovský a hranický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Přesnost, trpělivost, ale také píle a trénink. To vše jsou základní předpoklady úspěchu ve sportovní střelbě na terč. Vědí to také děti z DDM Hranice, které v sobotu v rámci mysliveckého kroužku pilovaly mušku na blížící se dětskou soutěž Zlatá srnčí trofej.
"Jednou z praktických disciplín soutěže bude i střelba. Proto jsme se dnes rozhodli udělat takovou generálku. Přes zimu se nestřílelo. Děti plnily jiné úkoly, například přikrmování zvěře," řekl pracovník DDM Hranice Bohumil Kristek.
Okresní kolo soutěže je na programu už 21. dubna. Kroměstřelby musí budoucí hraničtí myslivci uspět třeba i v poznávání dřevin a rozeznávání parohů.
Vítězové soutěže pak postoupí do celostátního kola soutěže a Hranice se netají vysokými ambicemi. "V rámci okresního kola jsme vždycky obsazovali první místa, takže do něj jdeme s jistými ambicemi. Celostátní kolo pak funguje spíše táborovým stylem. Akce trvá celý týden a mimo plnění soutěžních disciplín na děcka čekají i zábavní a poznávací akce. Je to pro ně taková odměna," uvedl dále pedagog Kristek. Přestože dětská soutěž, která bude rozdělena podle věkovýchkategorií, sestává z několika disciplín a okruhů, střelba patří určitě mezi ty nejočekávanější.
"Střelba je rozhodně nejoblíbenější disciplínou. Nemusíme se na ni totiž moc učit. Dnes jsem v ní překvapil sám sebe. Nato, že už jsem dlouho nestřílel, to bylo docela slušné," řekl například jeden z připravujících se střelců Jiří Kála.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.