Přihlásit

Slavnostně je pasovali na myslivce (Slovácko)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kyjov
Po absolvování dvouměsíčního kurzu myslivosti a roční myslivecké praxe čekala sedmnáctku adeptů o myslivecký lístek sobotní zkouška v Kyjově.
"Zkouška byla ze sedmi předmětů: myslivecká osvěta a tradice, kynologie a nemoci zvěře, myslivecká zoologie, lovectví, myslivecká etologie a myslivecké zákonodárství," vyjmenoval předseda Okresního mysliveckého spolku v Hodoníně Radovan Mančík.
Ještě předtím ale museli adepti složit také zkoušku na zbrojní průkaz. Pak už na ně čekalo slavnostní zakončení mysliveckého kurzu, které se uskutečnilo opět v Kyjově. Tam byl nejlepší absolvent pasován do řad myslivců. Ti ostatní obdrželi vysvědčení. Nechyběl ani slavnostní nástup či trubači.
V minulosti se zkoušky konaly například v Žarošicích či Násedlovicích. Podle Mančíka ale nyní myslivci chtěli tento slavnostní okamžik představit i veřejnosti. "Letos jsme se rozhodli pro Kyjov. Příští ročník máme naplánovaný v Hodoníně a rok nato ve Veselí nad Moravou," uzavřel.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.