Přihlásit

Nejcennější trofej psích závodů patřila Chodům (Rokycanský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kynologové z Hrádku pořádali jarní setkání. Účastníci z několika regionů se potkali ve čtyřech kategoriích

Hrádek – Šestadvacet čtyřnohých krasavců se v sobotu zúčastnilo Jarního závodu psů pracovních plemen v Hrádku. Putovní pohár si vezl do Domažlic Jan Odvody, vítěz kategorie ZVV 2.

„Opět jsme zaregistrovali účastníky z Hořovic, Březnice, Starého Plzence, Zruče, Křimic, Zbraslavi a dalších míst. Nechybějí pochopitelně ani domácí,” uvedl ředitel akce Atanas Najdenov. Pozval rozhodčí Zdeňka Fibricha z Rokycan a Oldřicha Šnytra z Plzně. Dvojice po osmé hodině posuzovala výkony psů i povely jejich pánů v disciplinách stopa, poslušnost a obrana. Odpoledne bylo jasno. Ve skupině ZZO (psi bez příslušných zkoušek) triumfovala Dana Králová z Blovic se psem Aila. Druhá skončila hrádecká Kristina Mrázková. V oddělení ZM byl nejlepší Jiří Veselý ze Zbraslavi, jehož pes se jmenuje Daiauiri. Třída ZVV 1 vyzněla pro Josefa Tomáška z Blovic a zmíněná kategorie ZVV 2 pro zástupce Chodska.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.