Přihlásit

Kvůli vykáceným stromům se myslivci sejdou s vedením radnice v Uherském Ostrohu (Slovácký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Uherský Ostroh
Zajímavým vývojem prochází kauza lesa, o nějž v druhé polovině března přišlo město Uherský Ostroh. Již je totiž jasné, že se o vykácení zhruba dvou stovek vzrostlých javorů a jasanů starých okolo padesáti let postarali členové Mysliveckého sdružení Roháč z Blatnice pod Svatým Antonínkem. Podle posledních informací si jejich vedení sjednalo na pátek schůzku s představiteli Uherského Ostrohu.
"Budeme chtít objasnit situaci," řekla ostrožská starostka Hana Příleská.
Podle předsedy blatnických myslivců Antonína Křápka došlo k vykácení stromů, které oni sami vysadili v roce 1965.
Remízek tehdy vznikl údajně kvůli zvěři. "Bylo to na poli, kde jsou obrovské lány, a zvěř se neměla kde schovat.
Vyrostl tam remízek, který byl momentálně hustý, a zvěř do něj nechodila. Byl pro ni příliš studený," vysvětlil Křápek důvod, proč se myslivci k probírce rozhodli. Blatnickým příslušníkům Hubertova cechu podle jejich šéfa tedy vůbec nešlo odřevo. Navícprý jsou ve hře také pozemkové nesrovnalosti. V době, kdy se totiž remízek vysazoval, patřily pozemky podle Antonína Křápka Blatnici pod Svatým Antonínkem. Nyní se nachází v katastrálním území Uherského Ostrohu.
"Na páteční schůzce řeknu to stejné, co jsem již uvedl," sdělil Deníku předseda Antonín Křápek s tím, že termín schůzky si mají ještě upřesnit.
Celková škoda, která vytěžením lesa ostrožské radnici vznikla, včetně nutnosti vysadit stromky nové, se pohybuje kolem šedesáti tisíc korun. Za spáchání tohoto trestného činu hrozí jeho viníkům až dva roky vězení.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.