Přihlásit

Slepice zardousila podivná šelma (Vyškovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

- V mém kurníku řádí démon. To si nejspíš říkala vystrašená osmdesátiletá žena z brněnských Bohunic, která včera volala strážníkům. Do příbytku jejích slepic totiž vtrhla neidentifikovatelná šelma a dvě z nich zardousila.
Důchodkyni se podařilo zvláštní zvíře v kurníku zavřít. O jaký druh se jedná, ale žena nebyla schopná do telefonu říct. Zvíře bylo veliké jako liška. Mělo však šedočernou barvu a prořídlou srst. "Hlídka ze západu Brna okamžitě vyrazila na místo. Po příjezdu strážníci ihned dřevěnou deskou zatarasili okno kurníku, aby šelma nemohla utéct stejnou cestou, kterou pravděpodobně vnikla mezi slepice," sdělil mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem. Do Bohunic mezitím vyjela odchytová služba. Až zkušený strážník z odchytu potvrdil, že predátor je skutečně liška. "I on však musel zvíře několik minut studovat," řekl Ghanem. Liška byla nemocná, napadená mnoha parazity a měla prašivinu. "Vzhledem k jejímu chování není vyloučená ani vzteklina," uvedl mluvčí. Odchytář zvíře uspal a předal zaměstnancům Lesů města Brna.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.