Přihlásit

Svatohubertská mše i ve Svatém Janu pod Skalou (prvnizpravy.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Unikátní Svatohubertská mše bude letos součástí Svatojánská pouti, která se uskuteční ve Svatém Janu pod Skalou na Berounsku.

Veselí vypukne v sobotu 23. června už ve 14 hodin, kdy bude k tanci i poslechu vyhrávat řízná dechovka, pro děti i dospělé zde budou připraveny pouťové atrakce. Opravdu výjimečnou událost přichystalo Myslivecké sdružení Svatý Jan pod Skalou ve spolupráci s berounskou farností, Svatojánskou společností a okresním mysliveckým spolkem. Pro Středočeské novinky to uvedla tisková mluvčí berounské radnice Pavla Švédová.

Od 17 hodin totiž zvou na tradiční loveckou Svatohubertskou mši se zpěvy. Mše se uskuteční k poctě české myslivosti, přírody a za živé i zemřelé myslivce a lesníky Průvodním slovem celebruje P. Marek Martiška z Hrádku u Vlašimi. O hudební část se postará soubor Benešovské horny. Troubená mše je unikátním hudebním uměleckým dílem, pro laiky a všechny milovníky hudby i myslivosti nezapomenutelným zážitkem. Pouť ve Svatém Janu pak zakončí od 19:00 Country večer s táborákem.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.