Přihlásit

Plumlovský zámek láká na sokolnické slavnosti (Prostějovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Přílet a lov dravých ptáků, právo útrpné vykonávané na bábě kořenářce a pytlákovi, šermířský příběh loupežnické tlupy, pohádky pro děti i dospělé, středověká hudba s pásmem lidových písní. To jsou hlavní taháky následujícího prázdninového víkendu na zámku v Plumlově. Před zraky návštěvníků se tu propojí dva velké podniky, a to sokolnické slavnosti a historické představení Štika pro zámeckou paní.
"V roce 1688 pořádá kníže Jan Adam na Plumlově knížecí slavnost. Chce se pochlubit hostům novým přepychovým zámkem, který právě dokončil. Nadlesní Jošt má nelehký úkol. Přichystat pro panstvo zábavu a knížecí oběd, jehož hlavním chodem má být štika z Podhradského rybníka," prozradil hlavní zápletku celodenní akce kastelán zámku Pavel Zástěra. Premiéru bude mít v sobotu a reprízu v neděli. "Zámek bude po oba dny otevřen od deseti do devatenácti hodin. Zájemci si prohlédnou naše expozice a součástí programu jsou i lesnické soutěže včetně střelby z luků a kuší," doplnil Pavel Zástěra. Už ve čtvrtek se přitom v zámecké galerii v prvním patře otevře atraktivní výstava grafik Adolfa Borna. Přes celé prázdniny tu budou k vidění i obrazy českobudějovické malířky Renaty Klogner Štolbové, jejíž témata mají blízko k prosté lidové zbožnosti. Vernisáž expozice je naplánovaná na čtvrtekvpět hodin odpoledne.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.