Přihlásit

Myslivcům ve Velké Bíteši někdo podřízl pět posedů (TN.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

S tajemným protivníkem teď mají co do činění myslivci z Velké Bíteše. Jen za víkend jim totiž někdo podřezal minimálně pet posedů. Myslivcům může jít dokonce o život.

Neznámý vandal poničil myslivcům ve Velké Bíteši nejméně pět posedů, číslo ale může být ještě vyšší. Pachatel totiž likviduje zařízení po celé honitbě. "Ohrožuje zdraví a život myslivců. Pokud by na takový posed někdo za šera vylezl, může se s ním skácet a pak jde o život," tvrdí předseda Okresního mysliveckého sdružení Žďár nad Sázavou Oldřich Sedlář.

Podle něj navíc vandal porušuje zákon o myslivosti. "Ten ničení takových zařízení zakazuje pod pokutou čtyřicet tisíc korun," dodal Sedlář, pod jehož správu bítýšské sdružení spadá.

Případem se už zabývá i policie. "Policisté prošetřují poškození pěti mysliveckých posedů Mysliveckého sdružení Velká Bíteš. Neznámý pachatel způsobil škodu nejméně 10 000 korun," uvedla Šmídová.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.