Přihlásit

Safari s daňky a kamzíky (Právo)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Daňky, kamzíky, jeleny sika, zubry i losy budou moci již v příštím roce sledovat návštěvníci zoo na Svatém Kopečku v prvním areálu safari nazvaném Euroasie.
Jeho výstavba začala letos, desítky zvířat bude možné pozorovat z projíždějícího vláčku na zhruba devítihektarové ploše. Cílem je zvýšit atraktivitu zahrady a umožnit návštěvníkům dostat se do zatím skrytých zákoutí zahrady, řekli zástupci zoo.
Olomoucká zahrada plánuje vybudovat do roku 2017 celkem pět areálů safari na 19 hektarech. Po Euroasii budou následovat areály Severní Amerika, Afrika, Austrálie a Arktida.
Ve výběhu budou menší druhy kopytníků. Někteří již v zoo žijí, jiní do ní teprve přicestují. Návštěvníci zblízka uvidí jeleny sika, muflony či daňky. "Založili jsme chov méně obvyklých kopytníků v zoo, což jsou kamzíci a kozy bezoárové, které zřejmě do výběhu postupně přidáme," uvedla vedoucí zooúseku Libuše Veselá.
V částečně oddělených výbězích se zabydlí vzácné druhy velkých kopytníků - zubři a losi evropští. Podle zooložky bude velmi důležité, zda se zvířata bez problémů sžijí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.