Přihlásit

Myslivecký spolek Cech svatého Huberta a první polovina roku 2024 (Novohradský zpravodaj)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vážení čtenáři Novohradského zpravodaje, v následujících řádcích vás seznámíme s naší aktivitou v první polovině letošního roku.

Jak již víte z minulého roku a roků předešlých, není nám rozhodně lhostejný osud přírody Novohradska, a proto aktivně bojujeme za zachování naší přírody v její plné kráse. V současné době nás nejvíce stále ohrožují projekty otevření pískovny u Nakolic, těžba živce na Holé hoře (Ferster) mezi Nakolicemi a Vyšnou a skládka strusky z Rakouska v areálu bývalé výrobny rašeliny za Jakulí. Velmi tímto děkuji opozičním zastupitelům Bc. Josefu Vochoskovi a Ladislavu Duspivovi, kteří připravili návrh změny územního plánu v lokalitě zamýšlené pískovny u Nakolic, kde by měl být územní plán změněn stran pozemků města Nové Hrady z jakési rekreační oblasti na pozemky lesní, a tak je vymanit z tohoto hloupého projektu těžby na více než 60 ha pozemků po dobu 25 let. O tom, že investor disponuje cca 5 ha a zbytek by dodalo město Nové Hrady již asi nemá cenu ani psát!!! Je tedy jasné, že o celé věci rozhodne zastupitelstvo města Nové Hrady navrhovanou změnou územního plánu.

Celý článek najdete v měsíčníku Novohradský zpravodaj

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.