Přihlásit

Nové stádo divokých koní přivezli ochránci přírody z Milovic na Josefovské ptačí louky (ceska-krajina.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Skupinu sedmi mladých hřebců, kteří se loni narodili v milovické rezervaci velkých kopytníků, dnes přivezli ochránci přírody do Ptačího parku Josefovské louky u Jaroměře, který založila Česká společnost ornitologická.

„Na Josefovských loukách jsme výrazně rozšířili pastviny, a proto jsme potřebovali novou skupinu koní, jejichž pastva je pro péči o lokalitu klíčová. Koně vytvářejí pestrou mozaiku, a především mozaiku nízce spasené vegetace, a tvoří tak ideální prostředí pro bahňáky,“ vysvětli správce parku Břeněk Michálek. „Koně zároveň spásají mělké pobřežní vody, zabraňují zarůstání tůní, jejich trus je zdrojem potravy nejen pro bahňáky, ale také pro konipasy a další druhy ptáků,“ vypočítal Břeněk Michálek některé další přínosy pastvy divokých koní v lokalitě.

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.