Přihlásit

Olomoucký kraj vypsal nové dotace na aktivity zaměřené na životního prostředí (ČTK)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Olomoucký kraj vypsal nové dotace zaměřené na podporu aktivit v životním prostředí a zemědělství. Hejtmanství na tyto dotace uvolnilo 8,7 milionu korun. O finanční příspěvek mohou požádat spolky a lidé, kteří se ve svém volném čase starají o přírodu, či organizace zaměřené na vzdělávací akce a kroužky. ČTK to včera sdělil hejtman Josef Suchánek (STAN). O dotace lze žádat do 5. dubna, podrobnosti jsou zveřejněny na webu krajského úřadu.

„Životní prostředí a péče o přírodu jsou důležité a jejich podpora obzvlášť. Ať už se jedná o činnost spolků věnujících se chovatelství, myslivosti či zahrádkářství nebo organizace působící přímo v osvětě a ochraně životního prostředí, rádi tyto různé projekty podpoříme,“ uvedl Suchánek. Největší částku, přes šest milionů korun, hejtmanství vyčlenilo na podporu akcí a opatření týkajících se životního prostředí a zemědělství. Jde například o výsadbu zeleně, zakládání květnatých pásů, budování naučných stezek nebo aktivity směřující k předcházení vzniku odpadu či k zadržování vody v krajině.

Celoroční činnost zájmových spolků a organizací krajský úřad podpoří dotacemi v celkové výši 1,5 milionu korun a zbylý jeden milion korun putuje na vzdělávací a osvětové akce. „V Olomouckém kraji žije spousta lidí, kteří mají konkrétní nápady, jak přírodě pomoci. Kraj zase pomůže jim, aby mohli tyto nápady proměnit v činy. Podporu v oblasti životního prostředí každoročně navyšujeme a celý systém zpřehledňujeme, aby byl pro případné zájemce co nejjednodušší,“ uvedl krajský radní pro životní prostředí, odpady a zemědělství Martin Šmída (Piráti).

ČTK

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.