Přihlásit

Černé ovce - Zastřelení psi (ČT 1)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kateřina Stibalová, moderátorka
Černé ovce jsou tady, vítejte. Psi jsou v našich domácnostech často braní jako členové rodiny. Když se zaběhnou, jsou to nervy drásající situace. Aby ne. O psa můžeme snadno přijít. Někdo ho může třeba zastřelit. Nevěříte?

Andrea Čapková, majitelka psů
Přece nemůže každej střílet po všem, co ho napadne, jenom proto, že má flintu.

Kristýna Augustová, redaktorka
V létě roku 2022 udělali manželé Čapkovi z Číčenic velkou chybu. Když v neděli večer venčili své dva psy, pustili je z vodítka a psi utekli. Stávalo se to často, že by utekli?

Andrea Čapková, majitelka psů
Ne, ne, vůbec, to ne. Takhle jsme je venčívali vždycky.

Kristýna Augustová, redaktorka
Čapkovi své psy nenašli, a tak hned druhý den ráno zavolala paní Čapková starostce obce. Ta ji překvapila informací, že nějaké dva psi v neděli večer zastřelili v lese myslivci, a dala jí kontakt na předsedu místního mysliveckého spolku Václava Vítka.

Andrea Čapková, majitelka psů
Dozvěděla jsem se, že psi zastřelil. Říkám, kde teda ty psi jsou. No a on, že já jsem je zahrabal v lese. Že už neví, kde to bylo, že byla tma a kdesi cosi, tak až když jsem vlastně řekla, že půjdu na policii, že to oznámím policii, že prostě to určitě není takhle dobře, tak jsme se domluvili nakonec, že se sejdeme odpoledne.

Celý pořad najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.