Přihlásit

Ohaři se utkají o pohár hejtmana (Havlíčkobrodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zkoušky pořádá Okresní myslivecký spolek v Pelhřimově ve spolupráci s pelhřimovskou městskou správou lesů a mysliveckými sdruženími Radňov a Rynárec. Ohaři se na Křemešníku utkají o putovní pohár hejtmana kraje Vysočina.
"Všichni příznivci kynologie a myslivosti si určitě přijdou na své, neboť všestranné zkoušky ohařů patří k pomyslnému vrcholu zkoušek loveckých psů a představují zajímavou podívanou," sdělil ředitel zkoušek František Kučera s tím, že na zkoušky se mohou přijít podívat i zájemci z řad široké veřejnosti. "Ohaři musejí prokázat použitelnost v lovecké praxi nejen v poli a v lese, ale i ve vodě," pokračoval Kučera.
Klání začíná v oba víkendové dny v osm hodin ráno na hájovně Korce. "Výsledky soutěže slavnostně vyhlásíme v neděli mezi sedmnáctou a osmnáctou hodinou," uzavřel František Kučera

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.