Přihlásit

Vlci zabili v Česku za rok přes 650 ovcí a 100 krav (ČRo Radiožurnál)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jana Gulda, moderátorka

Vlci zabili v Česku za rok přes 650 ovcí a 100 krav, vyplývá to z dat Agentury ochrany přírody a krajiny, velké škody vlci způsobili třeba chovatelům v Moravskoslezském kraji, tamní hejtmanství proto chystá pravidla, podle kterých by bylo možné tyto šelmy v naléhavých případech odstřelit. A podrobnosti zjišťoval reportér, Martin Knitl.

 
Martin Knitl, redaktor

Moravskoslezský kraj vydal vyhlášku pro tyto krajní situace, ještě je ale nutné dořešit legislativu s ohledem na zákon o myslivosti. Je klíčové posoudit všechny okolnosti, třeba jestli by opravdu nestačilo vlka zaplašit, stádo lépe ohlídat a podobně. Tady v kraji funguje pohotovostní štáb, který vlky monitoruje a právě tento štáb bude i v budoucnu velmi důležitý. Útoků vlků je ale v každém případě hodně, předloni 70, loni 55. A jenom v loňském roce hejtmanství vyplatilo chovatelům náhrady za dva a čtvrt milionu korun. Z Ostravy Martin Knitl, Radiožurnál

ČRo Radiožurnál

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.