Přihlásit

Finsko: Fotoúlovky z medvědího krytu (lideazeme.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pozorovat a vyfotit medvědy ve volné přírodě bylo už dlouhou dobu mým snem. Jak to ale udělat? Možnosti jsou u nás omezené, a pokud vůbec jsou, mohou být nebezpečné. Medvěd je nevyzpytatelné zvíře a přiblížit se k němu je téměř nemožné nebo vysoce rizikové. Daleký sever mi ale nabídl odpověď…

Ve Finsku, v provincii Kainuu, existují unikátní místa, kde můžete divoké medvědy pozorovat a fotografovat z bezpečí krytů a téměř z bezprostřední blízkosti. A taky možná lišky, vlky, rosomáky a spoustu ptactva. Prostě všechno, co v tamní přírodě žije. Nejjednodušší cesta do medvědího království je letecky přes Helsinky do Oulu, odkud pak pokračujeme ještě multivanem tři hodiny k východní hranici Finska. Jen co opustíme Oulu, pohltí nás barevná směs nekonečných smíšených lesů, které občas protínají plochy křišťálově čistých jezer.

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.