Přihlásit

Svatohubertské myslivecké slavnosti (ČT 1)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pavla Kosíková, moderátorka
I takhle myslivci během dnešního speciálního rituálu přijímali do svých řad nové adepty. Tradiční Svatohubertské slavnosti ve Frýdlantu zahájil průvod, který vedly bohyně lovu Diana s patronem všech myslivců, svatým Hubertem.

myslivec
Přáním lovu zdar byli druhu vítají v našem mysliveckém kruhu.

Petr Vodseďálek, redaktor
Tři nejlepší studenty ze Střední školy hospodářské lesnické dnes na nádvoří zámku Frýdlant pasovali na nové adepty na myslivce.

Martin SUCHÁNEK, student Střední školy hospodářské a lesnické
V rodině myslivce nemám, ale u nás na vsi je docela dost myslivců, tak jsem si řekl, že bych to mohl taky zkusit a povedlo se.

Kristýna KLAPKOVÁ, studentka Střední školy hospodářské a lesnické školy
Už odmalička se tomu zajímám, táhne mě to více k přírodě a myslím si, že teď to jakoby úžasný.

Šimon KRAB, student Střední školy hospodářské a lesnické
Určitě budu dál pokračovat ve studiu. Myslivost jako takové.

Petr Vodseďálek, redaktor
Po tom, co studenti ve škole absolvují nepovinný předmět myslivost, mají možnost dojít až k závěrečným zkouškám a osvědčení, které vede k vydání loveckého lístku.

Pavel SOUKUP, učitel myslivosti
Je to vlastně prakticky příprava na to, aby prošli zkouškou z myslivosti a stali se vlastně právoplatnými myslivci s právem výkonu, výkonu práva myslivosti.

Petr Vodseďálek, redaktor
Zájem o myslivost je podle Soukupa mezi studenty velký, ale ne všichni předmět dokončí.

František ULVR, myslivec
Myslivecká společnost samozřejmě stárne a Českomoravská myslivecká jednota vlastně vytváří podmínky pro to, aby mladý lidi mohli bejt myslivcema a rozšířili vlastně řady těch myslivců.

Petr Vodseďálek, redaktor
Právě motivovat mladé lidi a ukázat jim krásu myslivosti je podle ředitele školy Miroslava Kudrny jedním z důvodů, proč slavnosti každoročně pořádají. Petr Vodseďálek, Česká televize, Frýdlant.

Celou reportáž najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.