Přihlásit

Naháňky na zvěř a hygiena zvěřiny (myslivost.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

S koncem vegetačního období v průběhu podzimu nastává vhodná doba pro provádění naháňek. Výhodou tohoto způsobu lovu je, že při jeho dobré přípravě a správném provedení lze během velmi krátké doby najednou ulovit větší počet zvěře, a to především v místech, kde je individuální lov zpravidla málo efektivní.
 
Zásadním předpokladem pro to, aby naháňka byla úspěšná, je kromě dobré organizace a znalosti stanovišť zvěře, také střelecká zručnost zúčastněných lovců.
 
Při organizaci a průběhu naháňek je pochopitelně hlavní pozornost je zaměřena na dodržování bezpečnosti a na zajištění co nejlepší loveckého úspěchu. Přitom je však nutné mít na zřeteli i to, že ulovená zvěř musí být hygienicky správně ošetřena. Lov není jen regulace počtů zvěře, ale také získávání zvěřiny jako hodnotné a kvalitní potraviny. Tato zásada musí platit vždy bez ohledu na to, o jaký způsob lovu se jedná a za jakých podmínek probíhá.
 
Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.