Přihlásit

Pozor na myslivce! V Klánovickém lese v Praze střílejí kance (novinky.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V Klánovickém lese střílejí kance, informace se objevila jen na stránkách Prahy 21, rozlítilo ženu, která s oblibou využívá tamní cyklostezky. „Přijde mi to jako docela zásadní informace na to, aby to viselo jen na netu. Přes les vede cyklotrasa, lidé tam jezdí, chodí pěšky běžně i potmě,“ svěřila svoje zkušenosti. Žádné cedule, které by veřejnost před myslivci varovaly, podél stezky neobjevila. „Do lesa jsem radši nelezla,“ dodala.

Městská část ve sdělení na webu žádá obyvatele, aby ve večerních a nočních hodinách nevstupovali do lesa a nepohybovali se ani po lesních cestách a pěšinách. Protože přemnožená divoká prasata působí nemalé škody na majetku a můžou ohrožovat zdraví, přistoupili myslivci k redukci jejich počtů. Opatření potrvají do konce listopadu.

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.