Přihlásit

Záchrana srnčat, aneb zkušenost s drony (myslivost.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Červen právem nazýváme měsícem myslivosti. V tomto období se toho v lesích a lukách odehrává velmi mnoho, ale tím nejvýznamnějším je kladení mláďat.

Toto období je ale zároveň také obdobím první zemědělské sklizně, což jsou sena. Zemědělci čekají na vhodné počasí, aby mohli vyjet se svými žacími stroji do luk, aby pokosili již vzrostlou trávu, která je nejčastějším úkrytem pro právě narozená mláďata, převážně srnčí zvěře. Už ve škole jsme pravidelně chodívali na branný den k rybníku Prelátu, kde jsme každý rok právě v tomto období opékali buřty a při hledání vhodných klacků na napichování buřtů jsme téměř vždy narazili na srnče stočené do klubíčka, které leželo přitisknuté k zemi a ani se nepohnulo. Učitelský doprovod nás vždy důrazně varoval před kontaktem, neboť bylo všem známo, že lidský pach, který utkví na srsti mláděte, jej odsoudí k jistému zániku, protože srna odmítá člověkem dotčené mládě přijmout a to pak hyne hlady.

Celý článek najdete zde

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.