Přihlásit

Medvědi? Důkazy stále chybějí (Slovácko - regionální týdeník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Bezvýsledné je zatím pátrání po stopách medvědů, kteří se podle svědka měli pohybovat poblíž Louky či Blatnice pod Svatým Antonínkem. Do terénu počátkem minulého týdne vyrazil pracovník Správy Chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, aby zprávu potvrdil či vyvrátil. Nenašel však nic, co přítomnost medvěda prokazovalo.

OBLAST DÁL SLEDUJÍ
„Výskyt medvědice se třemi mláďaty by byl v tomto období a na konkrétním území zcela raritní událostí. Přesto nic nevylučujeme a oblast i nadále sledujeme. Prosíme každého, kdo najde pobytový znak medvěda, jako je stopa či trus, nebo jej dokonce v krajině zahlédne, aby nás neprodleně kontaktoval,“ vzkázal Tomáš Ernest Vondřejc z Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, pod níž Správa Bílých Karpat spadá.

Ochránci přírody jsou podle svých slov v kontaktu se starosty a situaci nadále prověřují. Tvrdí, že důvěryhodný důkaz pro pohyb medvěda na Hodonínsku nemají.
K dispozici jsou jen fotografie šířené prostřednictvím sociálních sítí. Jedna z nich zachycující medvědí stopu byla podle nich k vidění už v minulosti u myslivců na Slovensku. Svá případná pozorování či nálezy pobytových znaků lze ohlásit na čísle 724 828 549 nebo na e-mailu: tomas.

Zdroj: Slovácko, 22. 8. 2023

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.